Poseren voor NORDEN Magazine?

We proberen op deze pagina zoveel mogelijk antwoorden te geven op vragen die je zult hebben als je voor NORDEN Magazine wilt poseren.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen in de LHBTQi+ scene die performer is, al is het maar tussen de schuifdeuren. Denk aan Drag Kings, Afabs, Drag Queens, Show Queens, Transmensen, Queers, Fetish etc.

Moet ik iets betalen?

Nee, de fotografie is gratis en een week na verschijning van het blad ontvang je de foto’s zoals die in het blad komen te staan per e-mail. Beschikken we niet over je e-mail, herinner ons dan dat je nog foto’s moet ontvangen. We stellen het wel op prijs als je zelf, na verschijnen, een tijdschrift aanschaft. We zijn immers een ongesubsidieerde uitgave en we kunnen ons moeilijk permitteren om gratis exemplaren te versturen. Een verplichting is het uiteraard niet.

Hoe lang duurt zo’n fotosessie?

Hou voor de zekerheid drie tot vier uur aan voor de fotografie en het interview.

Kan ik veilig naar jullie toekomen?

Dat ligt eraan. Ben je gewoon in je dagelijkse kleding, zonder stage make-up, dan is dat geen enkel probleem. Ben je al opgemaakt, dan moeten we je tegenwoordig adviseren niet alleen over straat te gaan of in het OV te stappen, maar neem altijd iemand met je mee. Het OV stopt hier voor de deur, dus geen parkeerproblemen. Kom je met de auto, dan raden we voor parkeren de P+r aan de Oosterdokskade aan, alhoewel we heel zelden een eigenwijs iemand over de vloer krijgen, die toch een gewone parkeerplaats vindt. Let wel, dat is duur! Voor wie niet gewend is aan de Amsterdamse parkeertarieven, is het handig om de laatste prijzen te controleren via het web.

Kan ik me bij jullie opmaken en omkleden?

Omkleden sowieso en we adviseren meer outfits mee te nemen. Twee of drie is ideaal. Heb je normaal vier uur nodig voor de make-up, dan is het handig vast wat basis make-up te doen voordat je vertrekt. Heb je twee uur nodig, geen probleem. Hou er wel rekening mee dat die tijd bovenop de tijd komt die we reserveren voor fotografie en interview, dus geef van tevoren aan hoeveel tijd je nodig hebt, dan passen wij daar het tijdvak op aan.

Mag ik iemand meenemen?

Ja, natuurlijk. Maar neem bij voorkeur slechts één persoon mee om je te assisteren en niet een hele groep bewonderaars. Het is een kleine studio.

Wat gebeurt er met de foto’s die jullie niet gebruiken voor het tijdschrift?

Uiteraard kiezen wij de allerbeste foto’s uit, maar er zijn ook mensen die vragen of wij een extra selectie willen bieden en dat kan. We bieden echter geen RAW-bestanden aan, alleen bewerkte foto’s en we behouden ons het recht voor om die extra foto’s zelf te selecteren. Het gaat immers niet alleen om jouw presentatie, maar ook om onze presentatie als fotostudio.

Wie fotografeert er?

In negen van de tien gevallen fotografeert Hans van der Kamp. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring met het fotograferen van mensen in de LHBTQi+ scene. De bewerkingen van de RAW-foto’s zoals het verwijderen van pruikranden en eventuele storende onregelmatigheden in huid of kleding worden door Eveline Franken gedaan. Haar ervaring met botanische fotografie bleek ideaal te zijn voor het bewerken van met name Dragfoto’s.

Mag ik mijn foto’s onbeperkt voor mijn eigen publiciteit gebruiken?

Ja, het is de bedoeling dat het tijdschrift op papier en de op social media geplaatste foto’s jou helpen om meer exposure en optredens te krijgen. Wel willen je wijzen op de grenzen die daaraan verbonden zijn op onze speciale pagina over de auteurswet en het portretrecht.